Dus dit wordt mijn bijbel

Als je ergens meer over wilt weten moet je je neus in meer zaken steken. Dan moet je in het diepe springen en op zoek naar informatie. Zet je tanden erin! Het gaat niet vanzelf in je hoofd zitten. Als je ergens écht meer over wilt weten, dan ga je ouderwets lezen. Ik druk mijn neus in Het Beste Van De Wijnalmanak, want dit wordt mijn bijbel. Als het goed is.

wijnalmanak3

Goede voornemens
Goede voornemens? Ben ik principieel tegen. Als je iets wilt, dan moet je er meteen mee beginnen en het jezelf niet voornemen is mijn idee. Van uitstel komt afstel. Hoewel ik ook weer keihard tegen mijn principes in ga, omdat ik in november het goede voornemen heb bedacht om eens per week hard te lopen met een paar gezellig meiden (gelukt), toen ik eind december in Milaan zat bedacht ik me dat ik meer over wijn wil leren en hierover een blog wil bijhouden (zie hier, dit doel is ook behaald) en vanaf 1 februari is het helemaal gekkenhuis: vanaf dan wil ik 5 dagen per week sporten, een alcoholvrije maand inlassen (slechte timing, niks voor mij, het moet wel gezellig blijven, en daarom is deze op dag 2 al gefaald), een huiddetox die me vreselijk makkelijk afgaat en Weight Watchers wat ik ook verdacht makkelijk vind. Tegenstrijd all over the place!

Twee goede voornemens kwamen samen toen ik het met mijn hardloopclubje (klinkt spannender dan het is, na afloop gaat er altijd een flesje -of twee- wijn leeg) het over de goede voornemens voor januari had. “Ik wil meer over wijn leren.” En dat hadden ze onthouden. Voor mijn verjaardag, in de eerste week van januari, kreeg ik van hen de eerste zet naar meer kennis over wijn: Het Beste Van De Wijnalmanak, een selectie van topwijnen, landen, streken, druiven en wijnmakers die al meer dan 20 jaar favoriet zijn! Een beter cadeau hadden ze me niet kunnen geven. Van andere vrienden kreeg ik vooral veel wijn en veel eten – ze kennen me- en als klapper op de vuurpijl kreeg ik van mijn een MacBook (ja echt veel te gek, hij houdt dus echt heel veel van me). Wat hield me nu nog tegen? Nothing!

Wijnalmanak2

Wat heb je eraan?
Terug van de kern van dit verhaal, terug naar de wijnalmanak. Die wijnalmanak is echt een topding. Dit is dus mijn bijbel die me wijzer zal maken op het gebied van wijn. Het naslagwerk waar ik altijd op terug kan vallen met prangende vragen.

Als je wijnen interessant en leuk vindt, dan is de wijnalmanak heerlijk vermaak om verveling in de trein tegen te gaan, om op zondag onder het genot van een wijntje bij de kachel door te bladeren en om ’s avonds mee in slaap te vallen. Bovenal is het natuurlijk leerzaam. De hoofdstukken zijn vooral verdeeld over verschillende landen. Je reist via duidelijke woorden door 12 wijnlanden. Geen wollig gedoe dat je interesse laat wegebben, maar fijn en leesbaar taalgebruik. Er worden wijntrends besproken, wijnroutes in verschillende landen (handig als je je vakantie aan het plannen bent) en je kunt er vinden welke wijnen je waar kunt kopen en wat je er ongeveer aan kwijt bent.

De eerste indruk zegt alles
Mijn eerste indruk van dit dikke obesitas-boekje is dat ik het boek overzichtelijk vind. Het is niet alleen op wijnkenners gericht, maar het is ook makkelijk te begrijpen als je nog een hoop moet leren over wijn. Deze dikke jongen, van in totaal 368 bladzijden, heb ik nog lang niet uit. Het is een leuk boek, maar het is niet zo dat je hem in één zucht uitleest (het is geen roman). Maar wanneer het moment daar is en ook de laatste letters van het boek over mijn netvlies hebben gedanst, ik het boek met een dof geluid met de kaften tegen de bladzijden dichtsla, dan zal ik laten weten wat ik van het totaalplaatje vind. Dan zal ik het boek reviewen.

To be continued.

Denk je nou: ik moet dat boek ook hebben? Dan kun je hem voor een tientje bestellen op Bol.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s