De houdbaarheid van wijn

houdbaarheid2

Wist je dat… je witte wijn ongeveer een weekje ontkurkt in de koelkast kunt bewaren? Hoe lang je een wijn precies kunt bewaren hangt helemaal af van de hoeveelheid suikers in de wijn. Een Dessertwijn kun je bijvoorbeeld wel een maand bewaren (mits gekoeld natuurlijk). En houd bij een rode wijn maximaal twee weken aan.

Dit is natuurlijk een gemiddelde en geldt niet voor alle wijnen. Maar het lijkt me een mooie leidraad. Als een wijn echt niet meer goed is, dan kun je daar eigenlijk niet omheen, want dat ruik je meteen. En als je een sis-klank hoort bij het openen van de wijn weet je eigenlijk ook wel genoeg: spoel maar door de gootsteen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s